Muži
25.08.2024

Příprava mužů - PRE-SEASON CUP

Klub
Sezóna 2024/2025 klepe na dveře. Také Gepardi se pilně připravují na start v Regionální lize. Součástí přípravy byla také prémiová účast na PRE-SEASON CUPU ve Vsetíně. V silné konkurenci klubů s vyšších soutěží zanechal náš tým dobrý dojem předvedenou hrou a solidními výsledky.

Pozvánka na PRE-SEASON CUP 2024 přišla za pět minut dvanáct, ale i tak se podařilo sestavit konkurence schopný tým, který sehrál vyrovnané zápasy s celky Hranic (Národní liga), Vsetína (Divize), Trenčína (slovenská Extraliga), Zlína (Národní liga) a Vsetínské juniorky (CE liga).

„Bohužel řada hráčů měla již na tento víkend domluvený jiný program, ale i tak jsme do Vsetína odcestovali s necelými třemi pětkami. Premiéru si v týmu mužů odbyla další dvojice juniorů a jeden věkem dorostenec, což je pro tyto kluky ohromně cenná zkušenost“, začal hodnocení sobotního turnaje trenér Zbyněk Matýsek. „Hrací čas jednotlivých zápasů (2x 13 minut) nám umožnil rozložit hru do dvou pětek s tím, že ve druhém poločase jsme prostřídávali všechny hráče.“

V prvním zápase prověřil Gepardy zástupce Slovenska AS Trenčín Florbal. Devátý tým slovenské nejvyšší soutěže pokračuje v trendu nasazování úspěšných juniorů, kteří v uplynulé sezóně získali juniorský titul mistra Slovenska, na lavičku přivedl zkušeného trenéra Štefana Rajčana, spolupracovníka Michala Jedličky u slovenské reprezentace. Mladý tým se po počátečním oťukávání dostal do zápasu a porazil Gepardy v poměru 0:6. Ve druhém měření sil čekal na náš celek účastník Národní ligy FBC Hranice. S nimi sehráli Gepardi kvalitní zápas a odnesli si bod za remízu 4:4. Premiérovou brankou se mužích uvedl Albert Hochman. Po delší přestávce čekal na náš tým domácí celek Florbal Vsetín, který hraje Divizi. I v tomto zápase podali Gepardi skvělý výkon a prohráli nejtěsnějším rozdílem 1:2. Také tento zápas má premiérového střelce v mužích v osobě Michala Matýska. Ve čtvrtém zápase čekal na náš celek domácí účastník CE ligy juniorů. Rychlý zápas ve vysokém tempu přinesl výhru Gepardů 3:1. A po krátkém odpočinku uzavřel náš celek svoje působení ve střetnutí s dalším účastníkem Národní ligy Zlín Lions, kteří zvítězili 0:5.

„V prvním zápase proti Trenčínu bylo vidět, že jsme dlouho nehráli. Poslední zápas jsme měli na konci dubna. Ale v první půli jsme drželi krok a hráli aktivně. Až v druhé půli dostal slovenský tým křídla. Zápasy proti Hranicím a Vsetínu byly skvělou konfrontací, kluci sehráli tyto zápasy bezvadně, a i přes drobné chybičky je vidět, že opravdu můžeme hrát vyrovnanou partii i s celky o level či dva výše. To stejné se týká zápasů s juniorkou Vsetína, kterou bych rozhodně nepodceňoval. My jsme nasadili především mladé hráče, zkušenější měli volno a jen dostřídávali v závěru. Ten zápas měl kvalitu a já přeji klukům ze Vsetína úspěšnou sezónu. No a proti Zlínu nám už nešly nohy, tam jsme byli rádi, že jsme dohráli bez zranění,“ podal svůj pohled na jednotlivé zápasy trenér Matýsek. Celý turnaj pak zhodnotil několika větami:
„Za pozvánku na turnaje jsme strašně rádi, pro nás to byla skvělá konfrontace a pro kluky ohromná zkušenost. Jsem moc rád, že někteří kluci si při premiérových startech vstřelili první branky v mužích, to je pro ně solidní bonus a motivace. Ze všech zápasů mám dobrý pocit, objevovali se prvky hry, kterou chceme praktikovat, trošku mě mrzí, že jsme nemohli přijet v silnější a početnější sestavě. Ale za celý tým chceme poděkovat organizátorům za pozvání a pevně doufáme, že budeme mít možnost zúčastnit se tohoto kvalitně obsazeného turnaje i příští rok.“

Poslední otázka na trenéra pak směřovala k přípravě na novou sezónu:
„Od začátku května měli kluci tři týdny volno, pak jsme se potkávali na pravidelných tréninzích venku, kde jsme se zaměřili na nabírání kondice, výbušnosti a rychlosti, párkrát jsme se dostali i do haly. V červenci jsme měli blok v hale, kde jsme měli každý den zaměřený na jeden aspekt hry a teď už do toho šlapeme naplno. Do ligy nám zbývá necelý měsíc, máme rozjednané ještě nějaké přátelské zápasy, čekají nás herní tréninky, prostě děláme vše, abychom byli na vyšší soutěž řádně připraveni. “

Gepardy na turnaji reprezentovali: Vilém Zrza, Jakub Vizina - Ondřej Beránek, Michal Matýsek, Michal Bžoněk, Ondřej Matula, Karel Hrubý - Štěpán Dohnal, Ondřej Dohnal, Lukáš Beránek, David Dvořák, Lukáš Martinek, Daniel Kinc, Štěpán Novotný, Albert Hochman a Patrik Navrátil.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu