Dorost
11.10.2024

Dorost: Úspěšný vstup dorostenců do ligy

Redakce
Dorost má za sebou velice úspěšný vstup do sezony. Áčko i béčko si připsalo po prvním turnaji 6 bodů. Jak se dařilo A-týmu ve Šlapanicích se dozvíte v tomto článku.

FBC GEPARDI BRNO – FBC SLOVÁCKO

Poslední zářiovou sobotou odstartovala sezóna i týmu dorostenců. Dorostenecké áčko se utkalo na domácím turnaji ve Šlapanicích s týmy Slovácka a Dragonů. V prvním utkání Gepardi vyzvali FBC SLOVÁCKO. Zápas odstartoval už v 9hodin ráno a díky tomu tak i vypadala první třetina.Prvních osm minut bylo vidět na hřišti plno chyb a nepřesností od obou týmů. Po téhle pasáži nepřesností jsme mohli vidět první gól, který vstřelil Michal Matýsek. Soupeř po pár sekundách našel odpověď na vstřelený gól Gepardů. Přesněji potřeboval na odpověď 46 sekund. Po velmi chudé třetině jak na góly, tak na pěkné akce se šlo do šaten za stavu 1:1. O přestávce padly jasné pokyny, co zlepšit a Gepardi se vřítili do druhé třetiny. Gepardů bylo najednou celé hřiště. A to po dvou minutách přineslo ovoce. V sedmnácté minutě se prosadil Filip Matula a nastartoval gólostroj Gepardů. Ve druhé třetině se jim podařilo prosadit celkem šestkrát. Gepardi ve druhé třetině celkově zlepšili přístup a soupeř v malém počtu přestával klást odpor a postupně se zatahoval před vlastního brankáře. Gepardí klec střežil Dan Voda, který byl ale ve druhé třetině úplně bez práce. Po zlepšeném výkonu ve druhé třetině se Gepardi vrhli na třetí třetinu. Na hráčích byla vidět uvolněnost díky gólovému polštáři. Zápas se tudíž ve třetí třetině už jen spíše dohrával. Gepardi byli na balónku, určovali tempo hry, které bylo velmi uvolněné. Gepardům se podařilo ještě tři branky přidat a jednu obdržet. Po závěrečném hvizdu na světelném ukazateli svítilo skóre 10:2 pro Gepardy. První zápas byl tedy zvládnut bez nějakých větších obtíží a Gepardi se šli připravovat na druhý zápas proti Dragonům.

FBC GEPARDI – FBC DRAGONS

Druhý zápas Gepardů odstartoval dvě hodiny po poledne. Gepardi byli připraveni na souboj s Dragony. Vstup do zápasu od Gepardů byl naprosto odlišný než se Slováckem. Už od první minuty bylo Gepardů plné hřiště a Dragoni nestíhali jejich tempo. Po minutě a pěti sekundách rozveselil domácí publikum Filip Matula po nahrávce Martina Veleby. Hra se odehrávala na jedné straně, a to v obraném pásmu Dragonů. Když se už soupeř dostal k balónku, tak ho Gepardi svým výborným tlakem získali zpět na své hole. V první třetině se podařilo Gepardům vstřelit pět branek, hlavně čtvrtá a pátá staly za to. Ke vstřelení těchto dvou branek potřebovali Gepardi 39 sekund. Střelci těchto branek byli Vojtěch Lojek a Simon Bartoš. Po ukončení první třetiny Gepardi vedli 5:0. Ve druhé třetině byl obrázek hry dosti podobný. Gepardi udrželi svoje nasazené tempo a znovu nepouštěli soupeře moc do hry. Znovu v bráně Dan Voda a znovu bez práce. V druhé třetině inkasovali překvapivě první Gepardi, když si špatně rozebrali standartní situaci před velkým brankovištěm. Po ojedinělém gólu Gepardi zase začali navyšovat svoje vedení v zápase a ve druhé třetině znovu dokázali vstřelit pět branek. Tedy na konci druhé třetiny byl stav 10:1. Ve třetí třetině nebylo v silách Gepardů udržet nasazené tempo. Přestože Gepardi byli pořád na míčku, už se tolik nehnali do útoku. Ve třetí třetině padli pouze dvě branky a obě vstřelil Simon Bartoš. Více toho třetí třetina nenabídla a konečný stav zápasu byl 12:1. Gepardi i ve druhém zápasu berou plný počet bodů, a to znamená úspěšný víkend a prvních šest bodů do tabulky.

Jakub Hladký (FBC Gepardi Brno): Hodnocení může vypadat lehce když máme 6 bodů a výborné skóre, ale branek jsme mohli vstřelit dvakrát více. Tam je naše Achillova pata, v zakončení. Čím mně kluci dělají radost je rozehrávka. Nastavili jsme si v létě nějaký formát a na něm teď pracujeme a každý trénink zlepšujeme. Jsem rád, když vidím, že to funguje i v zápasech. Všichni hráči se dokázali bodově prosadit, takže je vidět, že máme kvalitní tým. Musím také poděkovat fanouškům, co si udělali čas a dorazili, byli jste jako vždy úžasní. Díky moc!

Tabulky

Muži

2024-2025 | Regionální liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1.

Muži B

2024-2025 | Jihomoravský přebor

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

11.

Junioři

2024-2025 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2.

Dorost

2024-2025 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

4.

Dorost

2024-2025 | 3.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

3.

Starší žáci

2024-2025 | Liga starších žáků

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

8.

Aktuálně na webu