Mladší žáci
18.10.2024

Mladší žáci: Ze šesti zápasů 4 výhry

Redakce
Víkend 12.10 - 13.10. nepatřil pouze mužskému áčku, ale i mladším žákům, kteří se představili v Hodoníně a Újezdě. Jak se jim dařilo, se dozvíte v tomto článku.

Blue - SH TEZA Hodonín

Tento víkend čekal mladší žáky Blue druhý turnaj letošní sezóny. Tentokrát vyrazili do Hodonína a odehráli tři vyrovnané zápasy.

Florbal Vsetín Black – FBC Gepardi Brno Blue 2:3

Naši mladí talenti vstoupili do turnaje zápasem proti Vsetínu. I když byl celý zápas už od začátku vyrovnaný, z pohledu Gepardů nebyla hlavně první půlka úplně ideální. Ovšem po přestávce se na hřišti objevil tým plný bojovnosti a důrazu a naši kluci dokázali strhnout zápas na konečných 3:2

FBC Gepardi Brno Blue – ŠSK Očovská Hodonín 4:6

Druhý zápas jsme změřili síly se silným týmem ŠSK Očovská Hodonín. Klukům se vstup do zápasu nepovedl a už po 5 minutách jsme prohrávali 0:3. Po třetím obdrženém gólu si trenéři Gepardů vzali oddechový čas, aby kluky povzbudili do zbytku zápasu. Poté se hra mnohem zlepšila a soupeře jsme tlačili. Bohužel i přes zlepšený výkon a vytvořený tlak, jsme nedokázali proměnit gólové šance, a tak z druhého zápasu odcházíme s prohrou 4:6.

FBŠ Hattrick Brno I – FBC Gepardi Brno Blue 4:12

Do posledního zápasu šli hráči s jasnými pokyny: týmovost, důraz, a hlavně soustředěnost už od první sekundy zápasu. To kluci splnili a celý zápas se odehrával v naší režii, kdy soupeře k téměř ničemu nepustili. Po krásných kombinacích i individuálních akcí se ukazatel skóre z pohledu Gepardů zastavil na čísle 12. Celkový výsledek byl tedy 12:4 pro naše mladé pušky a domů odjíždíme s bilancí 2 výher a 1 prohry.

Vojtěch Jedlička (FBC Gepardi Brno): Hráči odehráli 3 zápasy, které nám ukázaly dobré i špatné věci. Víme, na čem pracovat a co zlepšit do dalších zápasů. Mrzí mě druhý zápas proti Hodonínu, kde nebýt prvních pěti minut a neproměněných šancí, tak bychom z mého pohledu dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. Ale i přes to bych chtěl kluky za všechny zápasy pochválit, protože šla vidět jejich bojovnost a chtíč vyhrát. Zároveň jsem rád, že se téměř většině hráčům podařilo skórovat a oživit je do dalších zápasů.


Yellow - SH Újezd u Brna

V sobotu 12.10. se tentokrát vydali mladší žáci yellow do nedalekého Újezdu u Brna. Minulé kolo se hrubě nepovedlo a byl tedy velký otazník nad tím, jak to půjde tentokrát. Hrálo se proti VSK VUT Újezd u Brna, TJ Znojmo LAUFEN CZ green, Florbal Hodonín Black.

FBC Gepardi Brno yellow vs VSK VUT Újezd u Brna 14:2

Do prvního zápasu dne se šlo s mírnou nervozitou, ale po prvním oťukání se jasně ukázalo, kdo bude mít navrch. Tentokrát jsme to byli my a vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou. V prvním poločase nebyl rozdíl ve skóre markantní, vedli jsme „jen“ o 4 branky. Hra se tedy musela rapidně změnit, aby nedošlo k nějakému zvratu ve skóre. No a na změnu se nemuselo dlouho čekat. Hra se zjednodušila a nepřekombinovávala, takže prakticky každá útočná šance končila minimálně střelou na bránu. Tahle hra sedla Jardovi Urbánkovi, který zaznamenal 4 branky. Zápas jsme tedy dokázali dovést do vítězného konce. Je však nutné podotknout, že soupeř byl začátečník, takže se muselo zůstat při zemi, protože těžší zápasy teprve měly přijít.

FBC Gepardi Brno yellow vs TJ Znojmo LAUFEN CZ green 2:3

Po dvouzápasové pauze se skočilo na další prověrku našeho týmu. A že to byla pořádně těžká a nepříjemná písemka. Hra byla od začátku velmi vyrovnaná a vypjatá. Každý souboj byl odehrán na 120 %. Útočilo se na obě branky a zápas musel bavit každého fanouška florbalu. Hlavními postavami obou týmů byli brankáři, kteří pochytali veliké množství střel, takže na vstřelení branky se musela obě družstva velmi nadřít. A když už padl gól, tak to stálo za to. Například souhra Adama Kubosche a Fildy Jurzy končila krásným gólem do prázdné brány, kdy prvně jmenovaný namazal přihrávku až do kuchyně a Filda už bezproblémově zametl míček do branky. I přes vypětí všech sil se však nepovedlo urvat zasloužené body.

FBC Gepardi Brno yellow vs Florbal Hodonín Black 5:4 SN

Poslední zápas byl hned přišel hned po krátké pauze, takže rozběhaní byli hráči dost. Tudíž i začátek zápasu vypadal velmi povedeně. Rychle jsme se chopili vedení, jenže tlak ustal, a naopak soupeř nám začínal zatápět pod kotlem. Za velké podpory fanoušků soupeř zápas otočil a vedl 3 minuty před koncem o jednu branku. Naštěstí se naskytla šance ve formě trestného střílení, které ve velké pohodě proměnil Vláďa Škil. Zápas tedy byl srovnán a šlo se na nájezdy, kdy první tři kola neurčili vítěze a šlo se na rychlou smrt. Štěpa Klvač zavřel vrátka od své branky a nepustil ani jeden míček za svá záda. Nejspíš chtěl inspirovat brankáře mužů, který den na to také vychytal nájezdy bez jediné obdržené branky. Náhoda? Nemyslím si. Prostě kdo umí, ten umí. A když jde o nájezdy, tak ty umí Vláďa, který skandovaného brankáře Míšu poslal koupat se k moři.

Matěj Vorba (FBC Gepardi Brno): Výsledky a předvedená hra mluví za mě. Dneska jsme předvedli florbal, jaký chceme hrát, jednoduchý, svižný a důrazný. Ve srovnání s minulým kolem jde o diametrálně odlišný výkon. Soupeře jsme neměli lehké, ale i přes to jsme se s tím poprali. Děkuji soupeřům, našim hráčům a také rodičům za předvedené výkony.

Tabulky

Muži

2024-2025 | Regionální liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1.

Muži B

2024-2025 | Jihomoravský přebor

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

11.

Junioři

2024-2025 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2.

Dorost

2024-2025 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

4.

Dorost

2024-2025 | 3.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

3.

Starší žáci

2024-2025 | Liga starších žáků

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

8.

Aktuálně na webu